Uložiť do nákupného zoznamu
Vytvoriť nový nákupný zoznam

Čo sa oplatí vedieť o gastro termoskách?

2024-04-10
Čo sa oplatí vedieť o gastro termoskách?

Cateringové prenosné termosky sú jedným z najčastejšie požadovaných produktov našich zákazníkov. Samozrejme, záujem o tento typ zariadenia sa zvyšuje s poklesom teplôt za oknom, ale v žiadnom prípade nejde o takzvaný sezónny výrobok. Termosky sú skvelé na udržiavanie teploty teplých aj zemitých pokrmov a nápojov. Ponúkame celý rad rôznych typov termosiek - od tých najmenších až po naozaj veľké, s kolieskami a na prenášanie.

Gastro termosky môžeme rozdeliť do troch hlavných skupín: cateringové termosky prenosné, konferenčné termosky a izolované nádoby.

Cateringové repravné termosky sú ideálne na skladovanie a prepravu tekutých potravín (napr. polievok a omáčok), polotekutých potravín (napr. duseného mäsa, mäsa v omáčke atď.) alebo horúcich a studených nápojov. Tieto typy termosiek majú zvyčajne objem od 5 do 50 litrov, takže sa dajú veľmi ľahko prispôsobiť veľkosti a potrebám akéhokoľvek stravovacieho zariadenia. V závislosti od modelu môžu byť termosky vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, lakovanej ocele alebo vysoko odolného plastu. Niektoré termosky sú navyše vybavené vypúšťacím kohútikom na jednoduché použitie. Niektoré modely prepravných termosiek ponúkajú možnosť stohovania do stĺpikov, čo šetrí miesto a vnáša väčší poriadok počas prepravy.

Konferenčné termosky sú ideálne na podávanie kávy, čaju a iných nápojov. Najčastejšie sa vyberajú pre bufety, konferenčné a banketové sály a tiež pre cateringové spoločnosti. Široká škála kapacít vám umožňuje vybrať si správnu veľkosť termosky v závislosti od individuálnych potrieb vašich priestorov. Konferenčné termosky môžu byť vybavené rôznymi dávkovacími systémami (napr. tlačidlom alebo pumpičkou na dávkovanie nápoja).


Nemenej zaujímavým a obľúbeným riešením sú izolované nádoby vyrobené z plastu nazývaného pyocelán. Tieto nádoby sú určené na skladovanie a prepravu teplých a studených výrobkov, ako aj mrazených výrobkov. Tieto nádoby sú schválené na priamy kontakt s potravinami, čo znamená, že výrobky sa môžu umiestňovať priamo do nich. Izolované nádoby sú zvyčajne prispôsobené veľkosti GN kontajnerov, čo ďalej uľahčuje prepravu hotových jedál. Ich ďalšou výhodou je možnosť stohovania a umývania a opaľovania.

Čo by ste mali zvážiť pri výbere správnej termosky?

  • Typ potravín: V prvom rade zvážme, na aký typ potravín termosku potrebujete. Tekuté produkty, ako sú všetky druhy polievok a nápojov, by sa mali prepravovať v špeciálnych prepravných termoskách (zvyčajne oceľových) s tesnením a pevnými príchytkami. Tuhé výrobky možno prepravovať v špeciálnych izolovaných nádobách, "kufríkoch" alebo väčších termoskách zvyčajne umiestnených na kolieskach.
  • Konštrukcia termosky: Konštrukcia a tvar termosky sú dobre prispôsobené druhu prepravovaných potravín. Ak chcete napríklad dobre izolovať, mali by ste si vybrať termosku s hrubými stenami. Ak chcete mať poriadok a ušetriť miesto, hľadajte termosky, ktoré sa dajú ukladať do stĺpikov. Ak chcete prepravovať nápoje, dobrým riešením sú termosky s kohútikmi. Pred nákupom sa odporúča pozorne si prečítať popis výrobku.
  • Miesto použitia: Zvážte podmienky, v ktorých sa termoska bude používať. Ak plánujete podávať nápoje v malých množstvách v reštaurácii alebo v rokovacej miestnosti, vhodnou voľbou je konferenčná termoska. Na druhej strane, ak chcete prepravovať jedlo vo veľkých množstvách alebo ho podávať mimo prevádzkových priestorov, potom sú najlepším riešením prepravné termosky alebo izolované nádoby.
Tepelne izolované nádoby

Skladovanie a preprava potravín je v profesionálnom stravovaní veľmi dôležitým aspektom. Sú ideálne všade tam, kde je dôležitá teplota potravín a bezpečnosť pri preprave. Existuje mnoho modelov termosiek, vďaka čomu sa dajú veľmi dobre prispôsobiť individuálnym potrebám. Odporúčame vám oboznámiť sa s našou ponukou prepravných termosiek, konferenčných termosiek a izolovaných nádob.

Zobraziť ďalšie položky z Apríla 2024

Odporúčané

10-litrová oceľová termoska FORGAST FG05010

10-litrová oceľová termoska FORGAST FG05010

104,51 € s DPH99,28 € s DPH
Oceľová termoska 25 l | FORGAST FG05025

Oceľová termoska 25 l | FORGAST FG05025

148,91 € s DPH141,46 € s DPH
pixel